Engineering

Op het gebied van Engineering kunnen wij ondersteunen bij het conceptueel ontwerpen en het vervolgens uitwerken van dit concept tot een definitief ontwerp in 3D. Hiervan kunnen vervolgens werktekeningen gemaakt worden die overzichtelijk en in een compleet pakket worden samengevoegd. Ook bij het laatste deel van het ontwerpen/uitwerken, de werkvoorbereiding, kunnen wij ondersteuning bieden door bijvoorbeeld ook de STEP en/of DXF bestanden voor het uitbesteden van verspanende bewerkingen, snijwerk en zetwerk te maken en aan te leveren.

Deze werkzaamheden kunnen natuurlijk betrekking hebben op zowel nieuw te ontwikkelen machines of machinedelen, aanpassingen doorvoeren aan bestaande machines en het uitvoeren van een revisie/modernisering aan bestaande machines en/of productielijnen. Indien gewenst en aanwezig kunnen bestaande ACAD 2D DWG files soms ook gemoderniseerd en omgezet worden naar 3D inzicht en nodige files.

Daarnaast kan het ooit voorkomen dat een onderdeel niet of niet op korte termijn leverbaar is. Het is dan een optie om het te vervangen onderdeel op te knappen dan wel na te maken zodat stilstand wordt vermeden dan wel tot een minimum wordt beperkt.

Tekenwerk en converteren 2D naar 3D

Vaak kom ik tegen dat mijn klanten wel tekeningen hebben in autocad 2D de zogenaamde DWG`s. Maar door omstandigheden graag hun onderdelen en machines of productie omgeving naar 3D willen omzetten.

Dit vereenvoudigd of verbreed vaak de mogelijkheden voor het vervaardigen van onderdelen. Of ontwikkeld soms een beter inzicht in assemblages en de werking hiervan. Zodat eventuele verbeteringen beter inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Ook hierin kan ik ondersteuning bieden.